Over mij
Ik ben Anneke de Leeuw, geboren in 1954. Ik heb sinds 2004 een LAT-relatie met Ton.
Ik heb een rijk leven met mijn vriend Ton, mijn zoon, twee bonuszonen, één bonusdochter, hun partners, vier kleinkinderen, verdere familie en vrienden. Ik besteed mijn tijd graag aan reizen, fotograferen, kunst, architectuur, lezen, schrijven en tuinieren.
Mijn affiniteit met verlies- en rouwbegeleiding begint bij de ziekte en het overlijden van mijn lief Frans in 1997; we waren toen 43 jaar oud en onze zoon was nog maar zes jaar.
Na het overlijden van mijn man lukte het me om de draad weer op te pakken. Ik ging weer werken en had veel lieve mensen om me heen die me steunden. Maar na ongeveer een jaar voelde ik toch dat er nog verdriet, verlangen en vragen waren die om aandacht vroegen. Ik zocht geen therapie maar een plek waar ik steeds terecht zou kunnen met wat me op dat moment het meest bezighield. En die vond ik. Daar heb ik ervaren hoe helpend rouwbegeleiding kan zijn. Ik kreeg er de ruimte om mijn gevoelens, gedachten en behoeften te verkennen en mezelf verder te ontwikkelen. Dat heeft mijn leven verrijkt! En het hielp me ook bij de verliezen die later kwamen.
Na mijn pensionering in 2020 kreeg ik de ruimte om meer met die affiniteit met verlies te gaan doen. Ik werd zorgvrijwilliger in een hospice. Nog weer later kwam daar, binnen Humanitas, het geven van individuele rouwbegeleiding bij en het begeleiden van een lotgenotengroep rouw.
Als je mensen tegenkomt in verlies en rouw dan gaat het over de essentie van het leven. Veel van het gedoe van het dagelijks leven valt weg. Dat is steeds weer verrijkend. Rouw is geworteld in de liefde voor wie of wat verloren is. Dus ja, gesprekken gaan dan over verlies en verdriet en de zoektocht om een nieuw leven op te bouwen. Maar ook over leven, over wat mensen gelukkig maakt(e) en dus wordt er ook gelachen.
Na dit vrijwilligerswerk was het maar een kleine stap naar het opzetten van deze eigen praktijk. Ik wil dat de praktijk klein blijft. Per jaar kan ik een beperkt aantal mensen begeleiden.
Voor mijn pensionering heb ik 44 jaar in de jeugdzorg gewerkt zowel uitvoerend als organisatorisch. Ook mijn opleidingen liggen op die twee vlakken: maatschappelijk werk, therapeutisch werken met gezinnen, psychopathologie, organisatie- en veranderkunde etc. Om mijn vakkennis te verbreden deed ik vanaf 2020 een literatuurstudie naar verlies- en rouwbegeleiding en volgde ik trainingen op dat gebied. Half 2024 verwacht ik een verdiepende opleiding verlies- en rouwbegeleiding af te ronden.
Tijdens de literatuurstudie ontstonden ook de eerste ideeën voor een Landkaart Rouw. Ik wilde wat er bekend is over rouwprocessen op een beeldende manier samenvatten. De kaart is uiteindelijk uitgegroeid tot een veelzijdige tool voor toepassing binnen verlies- en rouwbegeleiding.
Op Linkedin vindt u met deze link een uitgebreider CV: link naar Linkedin.
Contactgegevens
Anneke de Leeuw
Van Zijldreef 54
3981 GZ Bunnik
+316 57604276
info@jouwwegvindennaverlies.nl
Bankrekening: NL55 INGB 0103 875069
KVK 89813979
Algemene Voorwaarden, Privacybeleid, Cookieverklaring en VOG